+37061237700 [email protected]

Skelbiame hakatono rezultatus!

Dec 6, 2021 | Digital Tools, Erasmus+, Naujienos

SKELBIAME HAKATONO REZULTATUS! 🏆🏆🏆
🔹Šį savaitgalį vykusio hakatono “Hack@Youth” dalyviai kūrė, grynino ir pristatė idėjas skaitmeniniams įrankiams, kurie padėtų jaunimo organizacijoms pritraukti daugiau jaunimo į savo veiklas.
🔸Dvi dienas hakatono dalyviai aktyviai dirbo komandose, konsultuojami mentorių.
🔹Džiaugiamės dalyvių kūrybiškumu ir produktyvumu! 🙂 Dauguma sukurtų idėjų atsižvelgė net ne į vieną, o kelias hakatono temas, pavyzdžiui, jaunimo įtraukimas ir organizacijų veiklos sužaidybinimas.
🔸Taigi, pristatome prizininkus ir jų sukurtas idėjas:
1️⃣ vieta ir 1000 Eur prizas sukurtai idėjai įgyvendinti – Vilniaus Antakalnio progimnazijos komanda su idėja “Jaunimo organizacijų klubas”. Komanda sukūrė naują įrankį Discord programoje – serverį, kuriame organizacijos galės lengviau pasiekti jaunimą. Renginio metu mokiniai sukūrė serverio prototipą, pademonstravo jo funkcionalumą.
2️⃣ vieta – tarptautinė komanda 🇱🇹 🇫🇷 🇪🇸, kuri pristatė idėją mobiliajai aplikacijai “Young&Bored”. Aplikacija skirta skelbti jaunimo organizacijų veikloms, įtrauktas sužaidybinimo elementas (jaunimas gali keisti savo statusą nuo “Bored” (liet. nuobodžiaujantis) iki “Cool” (liet. “kietas”) priklausomai nuo to, kiek aktyviai dalyvauja veiklose.
3️⃣ vieta pasidalino dvi idėjos apie mobiliąsias aplikacijas:
📲 Karolio aplikacijos idėja paremta trijų suinteresuotų šalių įtraukimu: jaunimu, jaunimo centrais bei vietine bendruomene. Aplikacijoje galima sukurti ir pasirinkti misijas (pavyzdžiui, nupjauti žolę), už jų įvykdymą renkami taškai.
📲 Pilviškių “Santakos” gimnazijos idėja taip pat buvo skirta jaunimo centrams. Už dalyvavimą veiklose jaunimui numatyti taškai, kuriuos jie galės panaudoti siūlydami savo temas centro užsiėmimams.
🔹 Dar kartą sveikiname prizininkus ir nekantraudami laukiame tolimesnio bendro įrankių vystymo!
🔸 Dėkojame VDU Švietimo akademija ir Tarptautinė Lietuvos-Izraelio gabių vaikų ugdymo programa „Gifted“ už bendradarbiavimą rengiant hakatoną!